bedemand

Spar penge på din bedemand

Når du skal vælge bedemand, er det ikke altid pengene er et fokuspunkt, men der kan altså godt spares nogle penge ved at vælge en bedemand med gennemsigtige priser på hjemmesiden. En bedemand, er typisk en service man hurtigt ringer til, når ens kære afgår ved døden. Men spenderer du lige en ekstra halv time til at researche, så kan du faktisk spare en hel del penge.

 

Leder du eksempelvis efter en bedemand Faaborg, Købenavn, Aarhus eller enhver anden ny i Danmark, så tag et kig på hjemmesiden og se, om ikke priserne står der. Er der ikke 100% gennemsigtige priser og har du en dårlig følelse, så kan du altid gå videre til en anden. Der kan godt være en del bedemænd, der prøver at lukrerer på, at du, som pårørende stadig er i chok, og måske ikke tænker helt klart.

 

Det er muligt at indhente tilbud fra flere bedemænd, især hvis du har tiden til det, fordi din slægtning er syg og ikke har langt igen.

 

Stå for noget af det selv

Har du overskud til det, kan der også være penge at spare, ved at stå for nogle af forberedelserne selv. Du kan blandt andet selv stå for blomster, dødsannonce eller alt det papirarbejde, der skal til ved en begravelse.

 

Papirarbejdet dækker også om personen skal begraves eller bisættes, afmeldinger til forsikringsselskab, fagforening, internet, tv m.m. Her kan du også selv planlægge begravelsen ved at kontakte kirken for at snakke om tidspunkt, præst, salmer, orgel og lignende.

 

Du kan også selv stå for at søge økonomisk støtte. Dette foregår ved at ansøge om begravelseshjælp på borger.dk. Alternativt kan afdøde også have været medlem af sygesikring Danmark, som dermed kan give tilskud.

 

Husk at undersøge markedet

Det er forståeligt, at man er i chok, efter et dødsfald, og det er de færreste, der har stor erfaring med begravelser. Men har man alligevel overskuddet til at undersøge begravelsesmarkedet, så er der en hel del penge at hente på diverse forskellige måder.

 

Hvad enten du gør noget af det praktiske selv, eller lader bedemanden ordne det hele, så vær sikker på, at der ikke kommer nogle uforudsete regninger og få alt på skrift. Godt nok er det en sorgens tid, men som med så meget andet, så skal aftalerne foreligge på skrift, så du ikke ender med at skulle betale alt, alt for meget.