Sparepenge

Økonomi og spar penge tips

Uanset om man har en god og sund økonomi eller det modsatte kan det en gang i mellem være en god ide at give sin økonomi og vaner et gennemtjek, for at se om der er nogle steder, der kan spares penge. Enten ved at omlægge lån eller ved at ændre et par økonomiske uvaner, der har sneget sig ind.

Herunder kommer der et par gode tips til, hvordan du kan gennemgå din økonomi og spare penge, samt få kigget dine vaner igennem. Mange bliver ofte overrasket over, hvor mange penge de bruger på forbrug.

 

Gennemgå din økonomi

Det er en god ide med jævnligt mellemrum at gennemgå ens økonomi og se ens lån, forsikringer og hvad man ellers har af aftaler igennem.

  • Lån

Det er en god ide at gennemgå ens lån og se om man med fordel kan få forhandlet en bedre rente på ens lån eller om det kan være en god ide, hvis du har flere lån at slå dem sammen til et stort lån. Et stort lån er typisk billigere end mange små. Så du vil afdrage med et mindre beløb samtidig med at du også vil blive gældsfri før end du ellers ville.

  • Forsikringer

Minimum en gang om året bør du gennemgå dine forsikringer. Ikke bare for at se om de stadig dækker dine behov, men også for at sikre at du ikke betaler for noget du ikke har brug for eller om du kan få samme service, enten i samme forsikringsselskab eller i et andet.

  • Abonnementer

Det er altid en god ide at kigge sine andre abonnementer igennem. Din telefon, fitnessabonnement, avis og hvad du ellers har. Får du brugt alle dine data på dit telefonabonnement, betaler du blot for fitness uden at få det brugt osv. Hvis ikke så få dem opsat eller ændret, så du ikke bruger penge på noget du reelt ikke bruger.

 

Spar penge tips

Efter at du har gennemgået din økonomi og sikret dig, at du ikke betaler mere end højst nødvendigt er det tid til at kigge på dine vaner. Eller mere korrekt dine uvaner. Ved at ændre ganske få ting, kan du spare mange penge. Herunder kommer der et par steder du kan starte.

 

  • Indkøb

Undgå at købe ind når du er sulten og dagligt. Det koster rigtig mange penge at købe ind hver dag. Lav i stedet en kostplan og køb ind en gang om ugen.

Evt. efter, hvad der er på tilbud eller hvad der er sat ned pga. kort udløbsdato. At handle ud fra hvad der er sat ned i forhold til udløbsdato, har 2 store fordele. Ikke alene spare du mange penge, du kommer højst sandsynlig også til at spise væsentlig bedre end du ellers ville have.

  • Impulskøb

At få styr på dine impulskøb er en god måde at spare penge på. Lav en regel om, at du altid skal sove på om du virkelig har brug for den kjole eller nye T-shirt. Har du mad du kan spise, frem for at ringe efter en pizza og cola. Hav evt. en frysepizza eller noget andet nemt til de dage, hvor du ikke har lyst til at lave mad. Det er langt billigere.

  • Forbrug generelt

De fleste bliver overrasket over, hvor mange penge de reelt bruger på forbrug på en måned. Det er altså et rigtig godt sted at få kigget på og se om der er steder, hvor du kan spare eller ændre adfærd. Ofte kan det ske, uden at du reelt føler, at du lider afsavn eller føler at du skal sige nej for at spare. Læs evt. mere om emnet på hjemmesiden her.