Sæt tandlægen i budgettet

Hvis man ikke har den store økonomi, kan det ofte være svært at prioritere tandlægen. Tandlægen er en stor økonomisk post, der sjældent kommer belejligt, og som man ofte har svært ved at finde pengene til. Hvis økonomien i forvejen presser, kan en tandlægeregning vælge hele budgettet. Det gælder både for folk på kontanthjælp, dagpenge eller folk der generelt er lavtlønnede eller har andre store udgifter i hverdagen.

Det er en rigtigt god idé at sætte tandlægen på budgettet, da det vil gøre det noget mere overskueligt, når regningen kommer. Hvis man løbende betaler af hver måned, kan man trække pengene fra en særskilt konto. På den måde vælter tandlægeregningen ikke så nemt budgettet. Hvis du afsætter penge i budgettet til tandeftersyn kommer du afsted, hvilket er billigst på den lange bane. Book en tid ved en god tandlæge allerede i dag, så du allerede nu får en god rutine. Læs mere om SlagelseTand, der hellere end gerne booker en tid til dig.

Opret en særskilt konto allerede i dag

For at sætte tandlægen på budgettet kan du vælge at oprette en særskilt konto. Du kan også oprette en post på din allerede fungerende budgetkonto, så du trækker pengene derfra, når der kommer regninger fra tandlægen. Det kan være nemmere at finde ud af, hvis du har en særskilt konto, så du ikke kommer til at dræne budgetkontoen ved en større tandlægeregning.

Det er vigtigt at prioritere tandlægen!

Det er rigtigt vigtigt, at man regelmæssigt kommer til tandlægen, da der er stor risiko for, at man rammes af følgesygdomme, hvis tændernes hygiejne ikke er i orden. Hvis man har sygdom i munden f.ek. i form af ubehandlede huller, så kan det altså udvikle sig til langt værre sygdomme.

Derudover starter det ofte i det små, og jo længere tid man venter, jo dyrere bliver regningen i sidste ende. Hullerne går ikke væk af sig selv og vil blive værre og værre med tiden, hvis de ikke behandles. En tandlægeregning kan nemt komme op på omkring 17.000-35.000 kr., hvis man i længe ikke har holdt tandlægen ved lige. Det er også vigtigt at sætte et godt eksempel for sine børn.

Børn til tandlægen

Børn har særligt brug for en god tandhygiejne, da de kan rammes af samme følgesygdomme. Statistisk set ved man, at børn med dårlige tænder ofte også har andre sociale udfordringer. Det vil derfor være noget tandlægen ser på med alvor og man kan opleve at der gives besked til de sociale myndigheder, hvis ens børn ikke har fulgt tandlægen regelmæssigt over en længere periode. Det er derfor godt og vigtigt at man som voksen får indarbejdet nogle gode rutiner omkring tandlægen, og en stor hjælp hertil kan være at sætte tandlægen på budgettet, som tidligere nævnt.