Nemme måder at spare penge på i 2021

Problemet med at spare penge er oftest, at man skal opgive noget. Det behøver dog ikke at være sådan. Du kan spare penge uden at skulle ud i at undgå at bruge penge på en bestemt ting. Lad os starte med et meget simpelt eksempel.

Kaffe

Hvis du arbejder 5 dage om ugen og snupper en kaffe med på farten hver dag til 30 kroner, så bruger du hurtigt 150 kroner om ugen eller 600 kroner om måneden på kaffe. Gang dette op med 11 (ferie trukket fra), så bliver dette til 6.600 kroner om året. For 6.600 kroner om året kan man tage ud og rejse eller lignende. Det mest simple råd ville være, at du bare skulle lade være med at købe kaffe på farten, men du vil ikke følge det. I stedet foreslår vi, at du køber to-go kaffe i Lidl. Det koster typisk 5 kroner, og dette bliver altså til 25 kroner om ugen. På årsbasis er det 1.100 kroner i alt, du sparer altså 5.500 kroner om året, hvis du stopper med at købe to-go kaffe på caféer.

Investeringer

I dag investerer de fleste folk i noget, og der er selvfølgelig gebyrer forbundet med at investere. Handler man med aktier, bør man kigge på kurtage og eventuelle gebyrer for at veksle valuta. Køber man aktier for småpenge, udgør kurtagen desværre en stor del af summen.

 

Handler du med kryptovaluta, eller ønsker du at investere i kryptovaluta (Bitcoin, Ethereum, mm.), så er der ikke kurtage på samme måde. Her betaler du en procentsats for hvert køb og salg. Det er meget nemmere at forholde sig til end minimumskurtage, som der er ved aktiehandel. Mange overser dog, at gebyrerne for køb og salg af eksempelvis Bitcoin svinger rigtig meget, afhængig af hvor man handler. Du kan finde børser, hvor du kan handle med ned til gebyrer på 0,25 procent, og du kan finde børser, hvor du kan handle med op til 6 eller 10 procent i gebyrer. Du bør sammenligne, hvor man kan købe Bitcoins i Danmark for at se forskellene på mulighederne, danskerne har.

 

Hvis vi antager, at du investerer de 5.500 kroner, du sparede fra eksemplet med kaffe, så svinger gebyrerne på kryptohandel fra 137,50 kroner til 550 kroner. Dette er en kæmpe forskel, og man betaler for noget, man ikke kan se.

Generelt

Du bør generelt danne dig et overblik over, hvad ting koster. Dette bør du gøre hver gang du skal købe noget nyt. Overvej også at købe brugte varer. Det er ikke unormalt, at folk sælger næsten nye varer til 20 eller 30 procent mindre end butiksprisen på Den Blå Avis eller lignende steder.