Sæt fart på opsparingen

Hvis du på nuværende tidspunkt er ved at spare op til et eller andet ude i fremtiden ved at lægge penge til siden, så er du allerede bedre stillet end dem, der ikke gør det. Du kan dog sætte fart på opsparingen ved at investere pengene. På den måde ender du med at have flere penge i sidste ende. Hvis du først skal bruge pengene om et par år, så giver det i hvert fald meget god mening. Skulle din investering gå ned over en periode, så plejer den at gå op igen. Der er selvfølgelig ingen garanti for det, men historisk set har det været sådan.

Du vidste det måske ikke, men hvis du har sparet over 100.000 kroner op i banken, så kommer du i de fleste banker til at betale for at have penge stående på din konto. Dette kaldes for negative renter, og det kan hurtigt blive dyrt. De fleste banker i Danmark tager 600 kroner om året, hvis du har 100.000 kroner stående. Din investering bliver altså lavere! Dette kan du lave om på ved at investere pengene i stedet.

Sådan investerer du din opsparing

En opsparing er egentlig bare en konto, som har et andet navn. Der er som regel ingen begrænsninger for, hvad du kan gøre med pengene. Det er derfor intet problem at investere din opsparing. Du skal dog huske, at du kan komme ud for et scenarie, hvor din investering er nede, og du skal bruge pengene nu. Her kan du komme til at tabe pengene. Hvis du eksempelvis sparer op til en ferie, så kan det være en god idé at tage profit hjem et par måneder inden, hvis markedet er grønt. Har du glemt at gøre det, bør du måske vente med at holde ferie.

 

Hjemmesiden FinansDoktor.dk skriver om investering for begyndere. Der kan du læse mere om hvordan du konkret kommer i gang. Vi har dog lavet en lille gennemgang nedenfor.

 

For at komme i gang med at investere med din opsparing, skal du beslutte dig for, hvad du vil investere i. Traditionelt set har det været aktier og obligationer. De lidt mere erfarne investerede også i ædelmetaller, altså guld og sølv. I dag er der dog mange flere muligheder. Du kan vælge at investere i kryptovaluta, som man betegner som en investering med høj risiko. Derudover kan du også vælge at låne dine penge ud til andre folk til højere renter end bankernes.

 

Generelt kan man sige, at du ikke kun skal vælge én kategori, men du burde sprede din investering ud på forskellige kategorier. På den måde minimerer du din risiko for store tab, hvis én kategori har en dårlig dag, måned eller årrække.