Spar penge på tagrensning med naborabat

Når hustaget efterhånden har nogle år på bagen, eller det er virkelig længe siden, det sidst blev renset og algebehandlet, så er det vist på tide at få det gjort.

Ud over at få renset taget for skidt, mos og alger, så kommer det bare til at se så flot ud efter en rensning.

Desuden er det ret vigtigt, at få fjernet algerne, for de kan risikere at gøre skade på tagstenene.

Overlad algerensningen til en professionel

At algerense et tag er ikke en typisk gør-det-selv-ting. Slet ikke, hvis huset har flere etager.

Dels kræver algerensning af taget en vis ekspertise, og dels kræver det noget specialudstyr.

Når fagmanden rykker ud, så medbringer han alt det, der er nødvendigt for at foretage en algerensning og en eventuel efterbehandling.

Det drejer sig om det rette udstyr og de rette remedier. Opgaven skal nemlig løses både effektivt og skånsomt – og med en god langtidsvirkning.

Skal du være helt sikker på, at den bliver det, så overlad trygt opgaven til en professionel.

Hvorfor er algerensning vigtig?

Det er ret vigtigt at få alger og andre vækster renset af. Dels bliver taget meget flottere at se på, og dels forlænges tagstenenes levetid betragteligt, når de ikke står med alger på.

De alger, der sidder på taget, holder på fugten. Det er derfor, at de oftest ses på nordsiden eller på steder, der ligger i skygge. Denne fugt er usund for tagsten at ligge under. Hvis sten ligger konstant under vand eller fugt, så vil de over tid begynde at smuldre. Smuldrende sten er ved at gå i opløsning. Og så er de jo ikke længere så meget værd som tagsten.

Når algerne fjernes, fjernes samtidig muligheden for, at nogle tagsten står under permanent fugt. Så bliver stenene sunde igen og kan holde i længere tid.

Hvad ligger der i efterbehandlingen?

I efterbehandlingen ligger, at taget bliver behandlet med et særligt middel, som gør det mindre attraktivt for alger at slå sig ned. Forhindres det, så holder taget sig sundt og algefrit i en længer periode.

Rensning og behandling bør gentages efter et par år. Det kommer selvfølgelig an på, hvor medtaget tagstenene bliver lige der, hvor huset ligger.

Får du efterbehandlet taget, vil tagstenene stå så smukke som nye i en længere periode.

Få lavet en fast aftale om algebekæmpelse

Hvis du vælger at lave en fast aftale med din lokale algebekæmper, så behøver du slet ikke at bekymre dig mere om tagets algetilstand.

Så kommer han til den aftalte tid og løser den opgave. Bliver taget vedligeholdt regelmæssigt, bliver angrebet begrænset, og dermed kan du holde taget frisk og sundt i årevis.

Få en god naborabat

Mange firmaer har en ordning med noget naborabat. Det går du på, at der kan gives rabat, hvis I er flere i det samme nabolag, der slår jer sammen om at bestille en algebekæmpelse.

Det er jo en klar fordel for firmaet, at der skal renses flere tage i det samme område, når han rykker ud med hele det store udstyr og så videre.

For jer er den klare fordel, at I får denne gode rabat. Desuden kommer hele nabolagets hustage til at se nye og flotte ud. Det er noget af et syn.