Sådan sparer du penge til fastelavn

Nu er der ikke så længe til at vi igen rammer fastelavn, og du derfor skal ud og finde et fastelavnskostume til dine børn og måske endda til dig selv. Har du flere børn kan det hurtigt blive en dyr affære. Derudover skal der også købes slik, fastelavnsboller, fastelavnsris og måske en fastelavnstønde? Mange synes at det er spild af penge at købe et fastelavnskostume, som højst sandsynligt kun bliver brugt én gang. Så hvordan kan man stadig fejre fastelavn med et nyt kostume og alt andet det hører til, uden at det koster en bondegård? Det vil vi komme nærmere ind på i nedenstående afsnit.

Brugte fastelavnskostumer

Hvis du er en af de heldige forældre, hvor dit barn drømmer om at blive klædt ud som en prinsesse, men ikke har krav til at det skal være den nyeste Disney-prinsesse, er mulighederne mange. Du har rig mulighed for at finde udklædningstøj i genbrugsbutikker, Den Blå Avis, appen Reshopper eller du kan spørge i din omgangskreds, om der er nogen som har et kostume du kan låne gratis.

Da et fastelavnskostume som regel kun bliver brugt den ene gang, er det meget muligt at finde et brugt kostume i god stand.

DIY fastelavnskostumer

Hvis du har erfaring i at bruge en symaskine, og ellers generelt bare godt kan lide at være kreativ, er mulighederne mange. For meget få penge kan du faktisk komme længere end du tror. Du kan for eksempel med en papkasse, sølvpapir og tusser lave et robot-kostume, som helt sikkert vil blive et hit blandt børnene. Derudover kan du sy en gammel kjole eller nederdel om til en fin prinsessekjole ved kun at tilføje lidt tyl, palietter og bånd.

Du kan i processen inddrage dine børn, så de stolte kan fortælle deres venner og lærere at de selv har været med til at lave deres kostume.

Du kan selvfølgelig ikke altid undgå at skulle ud og købe et par ting til projektet. Men hvis du er kreativ nok, kan du nemt holde udgifterne nede på et minimum, ved at genbruge ting du allerede har.

Bag selv fastelavnsbollerne

Når det er fastelavn er det et must at spise fastelavnsboller i massevis. Det kan dog godt blive en dyr affære. Det koster hurtigt 50 kr. for 4 styks. Du kan nemt og hurtigt selv bage fastelavnsbollerne. På den måde kan du også selv styre hvilket indhold som kommer i. Om det er creme, syltetøj eller andet.

De fleste husstande har som regel de helt basale ingredienser så som mel, sukker, æg, smør og mælk. Selv om du nok skal ud og købe et par ingredienser til bollerne, kan det sagtens betale sig. Hvis du regner på stykprisen for dine egne fastelavnsboller, kontra bagerens, er det langt billigere selv at bage dem.

De fleste børn vil tilmed synes det er sjovt og hyggeligt at bage fastelavnsboller. For hvilke børn kan ikke lide kage?

Pluk-selv fastelavnsris

Når der skal pyntes op til fastelavn ser man fastelavnsris i stort set alle hjem. Du kan i stedet for at bruge en masse penge på grenene i supermarkedet eller hos en blomsterforhandler, selv finde grenene i skoven eller i din have. Så snart i har fundet et bundt grene, binder i dem sammen, og wupti, nu kan i begynde at pynte dem.

De fleste familier med børn har lim, papir, bånd og sakse i hjemmet. Her er det kun fantasien som sætter grænser for hvad i kan vælge at udsmykke fastelavnsrisene med.