Hvor er det billigste sted at handle med aktier?

Du vil gerne i gang med at investere i aktier, men du er allerede klar over, at det ikke er gratis, at handle med værdipapirer i form af aktier, da der findes det, som kaldes handelsomkostninger, nemlig omkostninger der følger, når man køber og sælger ud af sine papirer. Disse omkostninger kalder man også ofte for kurtage, og ens kurtager afhænger af, hvor stor en mængde aktier man handler, hvilken børs de pågældende aktier handles på, og hvilken handelsplatform man benytter sig af. På nuværende tidspunkt er den mest anerkendte handelsplatform med laveste kurtagebeløb Saxoinvestor.

For sammenligningens skyld, har vi opstillet følgende forskelle i kurtagepriser til dig, hvor vi tager udgangspunkt i de to største danske handelsplatforme – SaxoInvestor vs. Nordnet. Og som du kan se, er SaxoInvestor som sagt den billigste mulighed.

  • Danske aktier (SaxoInvestor 0,10%, min. 14 DKK vs. Nordnet 0,10%, min 29 DKK)
  • Amerikanske aktier: (SaxoInvestor 0,10% min. 3 USD vs. Nordnet 0,15% min. 13 USD)

Andre fordele ved SaxoInvestor

Det er ikke kun en billig kurtage, som du kan få gennem SaxoInvestor. Du kan også få en aktiesparekonto, som sparer dig endnu flere penge gennem en lavere skatteprocent. Du betaler nemlig kun 17% mod 27% med en aktiesparekonto – det synes vi, er værd at tage med! Med lavere handelsomkostninger og mindre betaling af skat, får du mulighed for at opnå større gevinst, end hos nogen anden handelsplatform på det danske marked. Dette betyder, at du kan maksimere dit afkast til fulde, da penge, som er sparet, er penge tjent.

Investeringsstrategi

Kapital er selvfølgelig ikke altid ligmed stor gevinst, men du kan selv gøre noget for at forøge den. Gennem langtidsinvestering minimerer du dine handelsomkostninger gevaldigt, da du vil lave færre handler og dermed vil betale for færre handelsomkostninger. Det kan godt være, at du tænker, at 14 kr. pr. handel ikke lyder af meget, men det kan blive meget på den lange bane.

Det kan godt være svært at kapere, men flere undersøgelser viser, at langtidsinvestering er det, som giver bedst afkast – medmindre du selvfølgelig kan slå markedet med flere procenter hvert år – det er blot de færreste, som kan dette. Analyser viser, at 9 ud af 10 professionelle aktive investorer laver mindre i afkast, end det gennemsnitlige marked. Dette kan selvfølgelig skyldes, at disse investorer vælger taber-aktier, men det skyldes i høj grad også, at de handler på daglig basis, hvilket æder deres kapital op i handelsomkostninger. Så, hvis du alligevel har planer om at ville slå markedet, så bør du gøre det til den absolut bedste pris, og det er gennem SaxoInvestor, som har den laveste kurtage på nuværende tidspunkt.

Held og lykke!