Hvilken regnskabsprogram skal jeg vælge til mit firma?

Er du i tvivl om, hvilket regnskabsprogram du skal benytte dig af til dit firma? Så finder du svaret her.

Et moderne regnskabsprogram kan være med til at spare dig en masse tid, da det gøre hele administrationsdelen af en virksomhed meget mere overskuelig. Det kan også være rart, at selv sidde med ens virksomheds regnskab, da det giver en idé om, hvor godt virksomheden klarer sig. Det kan nogle gange hænde, at du støder på en forhindring, som ikke selv kan komme forbi, men så er det godt, at du har muligheden for at kontakte support, som er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål.

For det meste af tiden kan det ikke svare sig, at lade en revisor stå for regnskabsføringen, når det er en lille virksomhed, da der ikke er så mange transaktioner m.m., som man skal forholde sig til. Dette kan nemt klares gennem et moderne regnskabsprogram som blandt andet Dinero og Billy. For mange små virksomheder behøver man ikke kan engang at skulle betale for premium features, hvilket gør disse to regnskabsprogrammer gratis. Når du skal vælge, hvilken en, som du vil benytte dig af, gør du klogt i at prøve dem begge, hvilket du har god mulighed for, da de som sagt er gratis.

Hvad er det bedste?

Både Billy og Dinero er udmærkede gratis regnskabsprogrammer, som har rigtig mange gode funktioner. Hvilken en af disse, som er bedst, kommer helt an på, hvad du foretrækker, da de kan mange af de samme ting, blot med forskelligt design og supportteam. Du bør eventuelt også sætte dig ind i, hvad de to proversioner har at tilbyde, hvis du på et tidspunkt bliver nødt til at opgradere. Vi kan her vise dig hvad priserne er, og som du nok kan se, så er der nærmest ingen forskel:

  • Dinero: Gratis version = 0 kr. pr. måned. Pro version = 197 kr. pr. måned.
  • Billy: Gratis version = 0 kr. pr. måned. Pro version = 195 kr. pr. måned.

Med andre ord, skal de virkelig ikke være prisen, som afgører dit valg, men programmets layout og support.

En erhvervskonto

En anden god idé, som kan gøre dit liv endnu nemmere, er at oprette en erhvervskonto gennem en bank. Dette gør det endnu lettere at administrere din virksomheds kapital samt danne godt overblik. Derudover får du bedre muligheder for at tage lån til fremtidig vækst af din virksomhed, da din bank nu vil se dig mere som en professionel erhvervsmand end blot en privatkunde. Hvis du både anskaffer dig et regnskabsprogram og en erhvervskonto, så bliver dit fremtidige administrationsarbejde barnemad, og du vil ikke længere finde dig selv i at lave fejl og måske stå i situationen uden rådig kapital.