Guide til Industriporte: For lager og logistik virksomheder

Det er vigtigt, at I har en god port ind til virksomheden, så varerne nemt kan komme på lager, eller bilerne nemt kan komme ind i garagen. Det handler derfor om, at I finder nogle portåbnere, der passer præcis til jeres virksomhed, så de kan åbne nemt og sikkert, så I ikke spilder tid på at vente på langsomme porte eller på porte, der alt for ofte går i stykker.

Der findes flere forskellige typer af industriporte, og det er en god ide at finde frem til de helt rigtige til din virksomhed. Det første, du skal tænke over ved valg af industriporte, er selvfølgelig, hvad du skal have ind og ud af portene. Det er noget af det vigtigste for, hvad du skal vælge. Derudover skal du også tænke over, hvordan det passer bedst til din virksomhed, at portene åbner. Det kan være, at der kun er plads til, at de kan åbne på en måde. Det kan være, at der er plads til, at de kan åbne på forskellige måder. Der handler det om at finde den rigtige.

Forskellige former for portåbnere til industriporte

Der findes overordnet tre forskellige typer af porte. Det er hejseporte, sidefoldeporte og rulleporte. Ved hejseporte og rulleporte ruller portene op under loftet. Det er en god løsning, hvis der ikke er så meget plads til, at portene kan foldes ud til siden. Sidefoldeportene folder selvfølgelig ud til siden. Det kræver altså noget mere plads. Det kan dog også være en god løsning i mange tilfælde. Sidefoldeportene gør nemlig, at du kan udnytte loftspladsen hele vejen op. Der tager hejseportene og rulleportene noget af pladsen fra loftet.

Hvis du har høje biler, der skal ind og ud af portene, kan det altså være en fordel med sidefoldeporte. Der handler det mere om at have portåbninger, der er brede nok. Hvis du ikke har brug for pladsen i loftet, for eksempel fordi du primært bruger dine porte til at læsse og lodse varer fra, kan det være en god ide at vælge hejseporte eller rulleporte.

Elektriske porte får arbejdet til at gå nemt og hurtigt

Ved alle former for porte behøver du ikke at tage fat manuelt i portene, når du vil åbne dem. Du kan åbne dem elektronisk. Det er en smart og nem løsning, der gør, at arbejdet kan gå meget hurtigere. Når det skal gå hurtigt, kan der dog også opstå situationer, hvor ting er ved at komme i klemme i porten. Det er rigtig ærgerligt, hvis du får ødelagt varer på grund af det. Der findes industriporte med et specielt system, der reagerer, hvis der er noget, der er ved at komme i klemme. Det er med til at sikre, at der ikke sker skader på ting eller personer.

Det er vigtigt, at automatikken til din industriport altid er i orden. Er den ikke det, kan du købe en ny automatik til at hejse porten op eller åbne den, uden at du behøver at købe en ny port.