3 film som du kan se til en god pris

Sidder du og mangler lidt inspiration til aftenens film? Er du lidt i humør til en “gammel klassiker”? Og skal den helst være på dansk, så alle kan være med?
Så kommer der her et bud på 3 danske film, der aldrig går af mode, og som er lige gode og sjove, hver gang du ser dem, nemlig Blinkende Lygter, De Grønne Slagtere, og Adams Æbler.

Blinkende Lygter

Blinkende Lygter udkom helt tilbage i år 2000 med en række af velcastede danske skuespillere, som Mads Mikkelsen, Søren Pilmark, Nikolaj Lie Kaas, Ulrich Thomsen, Iben Hjejle, Sofie Gråbøl og selvfølgelig Ole Thestrup i rollen som Jægeren Alfred. Filmen er fyldt med skøre og sjove scener og replikker, som da Alfred (Ole Thestrup) og Arne (Mads Mikkelsen) skyder køer og går på jagt i en tom skov, og da Torkild (Søren Pilmark) bliver så frustreret over ikke at kunne puste et æg, at han slår Hanne (Sofie Gråbøl) i ansigtet og udbryder: “Så holder du kraftedme kæft, kælling”. Selvom det er længe siden filmen udkom, så er historien om de 4 venner, der stjæler 4 millioner og gemmer sig fra rockeren “Færingen” i en gammel forladt restaurant, stadig god og meget underholdende.

De Grønne Slagtere

Lidt yngre er filmen De Grønne Slagtere. Den udkom i 2003 og ligesom Blinkende Lygter havde den et godt hold af danske skuespillere med sig, tre af dem endda gengangere, nemlig Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas og Ole Thestrup. Ole Thestrup leverer endnu engang en ikonisk sjov scene, denne gang i rollen som Holger, der fortæller om det mytologiske ved pølser og deres produktion.

Historien i De Grønne Slagtere handler om de to venner og kollegaer, Bjarne (Nikolaj Lie Kaas) og Svend (Mads Mikkelsen), der er trætte af chefen på deres arbejdsplads, og derfor vælger selv at åbne et slagteri. I starten går det ikke så godt, men så får de en hemmelig ingrediens, der tiltrækker kunderne.

Adams Æbler

Endnu en dansk film med Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas og Ole Thestrup. Fra Blinkende Lygter er også Ulrich Thomsen en genganger. Derudover indeholder listen af skuespillere bl.a. også Paprika Steen, Ali Kazim og Nicolas Bro. Filmen udkom i 2005 og handler om nynazisten Adam (Ulrich Thomsen), der bliver prøveløsladt og skal opholde sig i Horne Kirke, hvor den sygt-optimistiske Ivan (Mads Mikkelsen) er præst. Adam sætter som mål for sit ophold at bage en æblekage, som viser sig sværere end forventet. Et ikonisk citat fra filmen er “Jeg fik stress” af Khalid (Ali Kazim), da han skyder en af Adams tidligere nynazistiske venner.

 

Alle tre film er  skrevet og instrueret af Anders Thomas Jensen, så du er sikker på at være i gode hænder, uanset hvilken film du ser.