Vælg den rigtige løsning til din webhosting

Når du vælger din webhosting-løsning, bør det være efter en velovervejet proces. Der er nemlig stor forskel på, hvilken udbyder du vælger, og der er ting, du bør være opmærksom på. Denne artikel vil både komme ind på tekniske aspekter, fremtidsplaner for websiden og andre relevante ting, du bør sætte dig ind i.

En udbyder af din webshop eller hjemmeside er en af de vigtigste samarbejdspartnere, du har. Webhosteren giver dig nemlig de muligheder, du har brug for, når du skal udvikle din forretning på online-delen. Det er derfor afgørende, at du vælger en udbyder, som kan dække dine behov. (Læs evt. mere om hjemmeside-delen på BankSimonsen her.

Supporten

Når du vælger din webhoster, skal du kende dens evne til at give dig vejledning og support. Det gælder både i den opbyggende fase, og når webshoppen eller hjemmesiden er helt oppe og køre. Supporten er vigtig, når der opstår fejl eller mangler på din side, eller hvis systemet helt ”crasher”, fordi det er blevet overbelastet i en periode.

Hosterens support skal også træde til, hvis du har tekniske udfordringer på din side. Husk, at det er et vigtigt parameter, at du kan få vejledning og hjælp hurtigst muligt, så du ikke spilder tiden på at vente.

Skalering og udvikling

Når du vælger en samlet webhosting-løsning, skal der selvfølgelig være tænkt på eventuel udvikling af siden. Din forretning er på et givent sted, når du starter, men hvis du har i sinde at udvide på et tidspunkt, skal din hoster have værktøjerne til at hjælpe dig med dette.

Der er stor forskel på, hvor meget det koster at skalere en side eller en shop. Nogle udbydere tilbyder en glimrende startpakke, hvor du får et fint udgangspunkt. Herefter kan det dog forekomme, at de ikke er i stand til at udvikle særlig godt på siden, og så er du lige vidt, hvis du gerne vil videre med din forretning.

Du kan klikke her for at se et eksempel på en udbyder, som giver dig en samlet løsning.

Sikkerheden

Du bør altid vælge en udbyder, som giver en høj sikkerhed. Sikkerhed indebærer blandt andet følgende:

  • Høj oppetid. Det betyder, at du undgår, at dit system går ned ofte, og at du dermed mister værdifuldt arbejde.
  • Ingen indtrængen i dit system. Det er med andre ord kun dig, som får mulighed for at redigere og læse fortrolige ting.
  • Stabil drift. Din side har en stærk ydeevne, så den ikke bliver langsom, når der er mange besøgende.

Besvær

Der er selvfølgelig forskel på, hvor meget teknisk besvær, du selv skal døje med, når du vælger en udbyder. Hos en god udbyder vil du blive tildelt en personlig manager, som løbende hjælper dig med at varetage dine ønsker og behov.

Styrke

Styrken og tyngden hos din udbyder er også vigtig. Er den høj, vil du have mulighed for at opbygge langt bedre webshops og sider, som får kunder til at føle sig mere velkomne. En stærk udbyder vil også give dig mulighed for at have flere sider hostet på samme sted, hvilket gør det nemmere at administrere for dig.