Spar penge på budgettet hver måned

Har du optaget ét eller flere lån? Synes du, at dine udgifter til lånt eller lånene er for dyre? Så har du muligvis ret. Der er nemlig ingen grund til at betale for meget for et lån, som du kan få billigere et andet sted. Derfor kan låneomlægning muligvis være den rette løsning for dig.

Med en låneomlægning erstatter du et nuværende lån med et nyt lån. Låneomlægningen giver dig mulighed for at optage et lån med en billigere pris, hvilket vil spare dig for penge hver måned. Læs mere her, hvis du overvejer at omlægge dit lån.

Hvis du har fået bedre forhandlingsmuligheder

Når du låner penge, er det pengeinstituttet eller lånevirksomheden der bestemmer, hvad lånet skal koste. Du har naturligvis mulighed for at forhandle dig til en bedre pris. Hvor gode dine forhandlingsmuligheder er, kommer an på, hvor ønskværdig du er som kunde.

Det betyder derfor også, at du sagtens kan få bedre – eller værre – forhandlingsmuligheder i fremtiden. Hvis du eksempelvis har været studerende, da du optog lånet, og du nu er fuldtidsansat med en god løn, vil du være mere attraktiv for banker og lånevirksomheder. Det betyder derfor også, at du bedre kan forhandle med dem om prisen på dit lån.

Sådan kan et lån variere i pris

Det er også forskelligt fra bank til bank, eller lånevirksomhed til lånevirksomhed, hvad de opkræver for samme lån. Nogle steder har de en del gebyrer tilknyttet til lånet. Derfor kan du støde på følgende begreber:

  • Renter
  • Stiftelsesgebyr
  • PBS-gebyrer
  • Betalingsgebyrer
  • Administrative gebyrer
  • Kontogebyrer

Derfor kan du også nemt opleve, at forskellige steder kræver forskellige priser for samme lån.

Indhent flere tilbud ved låneomlægning

Når du gerne vil omlægge dit lån, er der god grund til at indhente flere forskellige lånetilbud. På den måde kan du selv udvælge det tilbud der er bedst, eller du kan bruge lånetilbuddene til at presse de andre pengeinstitutter.

Hvis du har indhentet flere forskellige lånetilbud, skal du naturligvis sammenligne lånene for at finde det bedste. Det gør du nemmest ved at kigge på feltet, hvor ÅOP er opgivet. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, og det er denne information, der fortæller dig, hvad dit lån reelt koster under hele løbetiden.

Inden du sammenligner ÅOP

Inden du går i gang med at sammenligne ÅOP, skal du dog lige være opmærksom på, om lånene er sammenlignelige. Hvis ikke, kan ÅOP nemlig godt blive misvisende. Derfor kræver det, at alle lånene har samme lånebeløb. Ligesådan kræver det også, at alle lånene har lige lang løbetid.

Den samlede pris finder du under samlede kreditomkostninger

Det er naturligvis også rart at vide, hvad lånet samlet set vil koste dig. Denne oplysning finder du i feltet, hvor der står samlede kreditomkostninger. Her er alle omkostningerne lige fra lånebeløbet til ÅOP medregnet.

Dog skal du være opmærksom på, at din låneomlægning kan blive enten dyrere eller billigere, hvis du indfrier lånet enten senere eller tidligere.