Sådan vælger du den rigtige terrassevarmer

Der er ingen tvivl om, at man – hvis man har, eller har haft, en have – på et eller tidspunkt har været i en situation hvor man har ønsket sig at man havde en terrassevarmer. Om man så fik gjort noget ved det og investeret i et apparat der kunne klare opvarmningen på de kølige forårs- og sommer nætter, er en anden sag. I denne artikel vil vi komme ind på hvordan man vælge den helt rigtige terrassevarmer; den rigtige type / slags og ikke mindst størrelse.Overordnet kan man dele terrassevarmere op i 3 typer, nemlig gas drevne, el drevne brændedrevne. Den mest benyttede varmer er gas-typen, som er kendetegnet ved at have gassen stående nederst, tit og ofte gemt lidt væk, så man ikke kan se den.  Anskaffelsesprisen på sådanne en type ligger på omkring de 1000 kr. og koster ca. 18-20 kr. at have kørende – i timen. Prisen varierer selvfølgelig alt afhængig hvor meget man skruer op.

De eldrevne terrassevarmere er også mere og mere benyttet indenfor de sidste par år og ligger i prisklassen 200-4000 kr., og bruger ca. 1,5 kWh i strøm i timen, så derfor er prisen for denne type ca. 3-4 kr. i timen.

Til sidst er der den type der bruger brænde. Dem kender de fleste af os, og de findes i rigtig mange forskellige typer – lige fra bålfad, bålsted, til lerbrændeovn, osv. osv. Priserne herpå ligger fra omkring 300 kr. og opefter. Timeprisen ligger på omkring 6-8 kr, da der skal bruges omkring 4 kg brænde i timen.

Vi håber du er blevet klogere i din jagt på en ny terrassevarmer.