Et kviklån giver frihed i din økonomi

Denne artikel er skrevet af Vores lån. Gå til deres hjemmeside.

Et kviklån er et lån, hvoraf du hurtigt vil få pengene mellem hænderne, således at du er klar til at slå til, hvis du pludselig står over for et godt og uventet tilbud. Det kan være at du i længere tid har gået med drømmen om, at komme ud at rejse eller måske få foretaget større forbedringer i dit hjem.

Samtidig er ansøgningsprocessen for et kviklån minimal og tager ikke nær så lang tid som en bankrådgivers behandlingstid, der ofte der kan vare i flere uger.

Med et kviklån kan du få dit endelige svar inden for et par minutter og allerede have pengene få dage efter på din konto. Du kan derudover lave din ansøgning når som helst på dagen, når du har tid og lyst.

Hvis du skal ud at låne penge, er det mere end vigtigt, at du sørger for at have godt styr på hvilke krav og betingelser den enkelte låneudbyder forventer du kan opfylde. Kravene og betingelserne kan være forskellige afhængig af, hvilket låneselskab du vælger.

Låneudbyderne i Danmark tilbyder som regel lån på få hundrede kroner og nogle steder helt op til 350.000 kroner på en gang. Låner du et så stort beløb, kan du også forvente at skulle afbetale på dit kviklån i mange måneder fremover.

Brug et kviklån som du vil

Det gode ved et kviklån er, at der er ingen der blander sig i, hvad du har tænkt dig at bruge dine penge på. Der findes i dag flere forskellige finansieringsmuligheder i Danmark, men langt de fleste steder hvor man kan låne penge, vil disse penge skulle bruges på en bestemt vare.

Med et kviklån kan du bruge din penge på nøjagtigt det du vil og i de butikker du ønsker. Det er helt op til dig og du behøver ikke at berette det til nogen overhovedet. Du vil med andre ord få en alsidig løsning og en frihed på mange måder, hvis du vælger at optage et kviklån.

Det forholder sig typisk sådan i Danmark, at langt de fleste der vælger at få sig et kviklån ofte vælger at bruge deres penge på større forbrugsgoder såsom en ny computer, en ny smartphone eller rejser. Der er dermed mange forskellige ting, som du kan bruge dine penge på. Hvad du vælger at bruge dine penge på, må være helt op til dig selv.

Kravene for et kviklån

Som tidligere beskrevet i denne tekst kan kravene variere alt afhængig af, hvilket låneselskab du vælger. Der er dog nogle specifikke krav der går igen, uanset hvilken låneudbyder du vælger.

Du skal dog altid være fyldt 18 år for at få lov til at låne penge og for at være berettiget til et kviklån. Hos nogle låneudbydere stiller de krav om, at du skal være helt op til 23 år. Derudover må du ikke være registreret som dårlig betaler hos Experian (tidligere RKI).

Du skal samtidig også have en folkeregisteradresse i Danmark, som ikke er under beskyttelse samt en Nem Konto, som låneudbyderen har mulighed for at overføre dine penge til. Det kan forekomme at nogle låneudbydere vælger at foretage en kreditvurdering selvom du ikke er registreret i et register over dårlige betalere.

De årlige omkostninger i procent

For mange helt almindelige danskere kan det være svært at vurdere, hvad det faktisk koster at låne penge, da der skal tages højde for både låneudbyderens gebyrer og renter.

For at prisen bliver mere tydelig for almindelige mennesker, har man indført begrebet ÅOP, der står for årlige omkostninger i procent. ÅOP er alle de udgifter, der vil være forbundet med lånet udregnet til en samlet årlig rente. Du har krav på hos hver enkelt låneudbyder at kende til ÅOP og dermed kan du sammenligne forskellige låneudbydere for at finde frem til den billigste.

Som regel koster det et gebyr blot at optage lånet, hvor den udgift vil blive fordelt over hele lånets løbetid. Dermed vil et lån med en lang løbetid fremfor en kort løbetid have en lavere årlig omkostning, hvis man udregner den i procent, selvom udgiften reelt set vil være den samme.

Derfor er ÅOP et vigtigt begreb at have styr på, hvis du skal ud at låne penge og ønsker det billigste lån, men samtidig det lån der passer bedst til dine behov.