Spar penge ved at samle kvitteringer

Hvis du ikke ved hvor dine penge forsvinder hen, så kan det måske være løsningen, at samle kvitteringer. Ofte er det set, at man ikke ved hvor sine penge forsvinder hen og at man ikke synes, at man har et vildt stort forbrug. Det viser sig dog lige så ofte, at der er en simpel forklaring på problemet – nemlig, at der ér et reelt overforbrug.

 

Metoden er ganske simpel. Du samler kvitteringer i en helt måned og på den sidste dag i måneden, så skriver du ned hvad du har brugt på hver enkelt vare.

 

Del kvitteringen op i rød og grøn

Hvis du har en rød tusch eller kuglepen, så sæt en streg ud for de køb som du mener er “hovsakøb” eller som er køb du godt kunne have undværet. Du vil formentlig opleve, at du sætter en del røde streger og at det samlede beløb overstiger det som du troede, at ud brugte.

 

Det er én af ulemperne ved, at Danmark er ved, at blive kontantløs. Det er nemt, at svinge kortet hver gang man skal købe noget. At overholde et budget er lige så svært, for du ved, at du har penge på kortet, hvis ikke du har kontanter.

 

Den bedste måde, at styre sin økonomi på for blot 10 år siden, var at hæve et beløb hver eneste uge og proppe pengene i en kuvert. Dette ville så være rådighedsbeløbet for den kommende uge – og så var målet selvfølgelig, at købe så billigt ind som muligt og, at have penge til overs sidst på ugen.

 

Dette er nærmest umuligt i det moderne Danmark.

 

Kend dit forbrug

Når man samler kvitteringer, så kan man hurtigt finde et mønster og på den måde se hvad ens penge egentlig bliver brugt til. Nogle gange er det ikke hovsakøb der egentlig gør udfaldet.

 

Nogle gange vil du bare finde ud af, at du egentlig køber mere kylling hver måned end du havde troet du gjorde. Du kan derfor bruge kvitteringerne til, at lære dig selv og dine køb at kende. På den måde kan du justere lidt i dine køb.

 

At få økonomien tilbage på rette spor kræver ofte ikke ret mange ofringer. Det kræver oftest blot, at folk ved hvad de egentlig bruger deres penge på.

 

Der findes mange beregnere og gode artikler på nettet omkring forbrugsmønstre. Faktisk har Danske Bank en smart feature i deres netbank hvor deres system gætter lidt på hvad du har brugt dine penge på. Se eventuelt om din bank har samme feature og leg lidt med idéen omkring, at samle kvitteringer – du bliver helt sikkert overrasket.